Övernaturligt liv i tuffa tider!            

Kol 1:13 Fadern har befriat oss och dragit oss till sig själv ut ur mörkrets kontroll och rådande och har fört oss över in i sin älskade Sons rike. Ampl.

Världen upplever tider av oro och kaos på vissa platser. Det är de tider som Jesus talade om innan han kommer. Bibeln kallar det för födslovåndor. I den här världen finns två riken, Guds (ljusets) rike och djävulens (mörkrets) rike. När vi blev frälsta blev vi medborgare i himlen.

Fil 3:20 men vi har vårt medborgarskap i himlen, och därifrån väntar vi Herren Jesus Kristus som Frälsare.

När Jesus gick här på jorden demonstrerade han Guds rikes övernaturliga kraft. Vi är kallade att leva i samma kraft. Jag har talat om 2015 som den Helige Andes år. Men det betyder också att konfrontationen med mörkrets krafter blir större. Men Jesus har övervunnit all mörkrets härsmakt. Vi är kallade att ha Gud som vår källa. Gud vill bevisa sin övernaturliga kraft för oss när vi handlar på hans ord. Petrus fick uppleva det vid sin kallelse. De hade fiskat hela natten utan att få någonting. Det verkar som det hade varit dåliga tider för Petrus i fiskebranchen. De levde på fisket och måste försörja sina familjer. När Petrus hade lånat Petrus båt sa han

Luk 5:4 Far ut på djupt vatten och lägg ut era nät till fångst. Mästare vi har arbetat hela natten och inte fått något. Men på din befallning vill jag lägga ut näten.

Petrus fick ett ord från Jesus som skulle förvandla hela hans situation. Petrus var expert på fiske, han hade arbetat med det i hela sitt liv. Han visste att man fiskar inte på dagen för då ser fisken näten. Det var fel plats på fel tid. Men Petrus handlade på Jesu ord och fick en sådan stor fångst att båtarna höll på att sjunka. När Petrus såg Guds rikes kraft föll han ned för Jesus och bekände sin ovärdighet. Om det är brist och kaos i världen är det överflöd och frid i Guds rike. Guds rike är trons rike. Hab 2:4b Men den rättfärdige skall leva genom sin tro.

Så vi lever i världen, men vi lever inte av världen. Gud tog hand om sitt folk när de vandrade i öknen i fyrtio år. Han har lovat att ta hand om dig och mig när vi förtröstar på honom. Ett ord från Herren kan förvandla hela din livssituation.