Guds löften håller

2 Kor 1:20 Ty alla Guds löften har i honom fått sitt ja

Därför får de också genom honom sitt amen, för att Gud skall bli ärad genom oss. Att ta Guds löften på allvar, är att låta dem bli en del av ens liv. För Guds löften bär oss genom livet.

För att illustrera hur Guds löften bär oss hände följande med luftskeppet USS Akron i San Diego år 1932. Två hundra sjömän försökte fästa det stora luftskeppet vid en stålmast. Plötsligt kom en vind och lyfte skeppet upp i luften. Många av sjömännen släppte inte sina rep utan följde med upp i luften. De höll fast med sina händer, men de orkade inte så länge utan den ene efter den andre föll till marken. Flera dog. Till slut var det bara en man som höll fast vid sitt rep. Alla väntade på att han skulle störta till marken. Många grät för de visste ju att den unge mannen inte kunde orka att hålla sig fast. Men till allas förvåning ramlade han inte. Efter en timma 45 minuter lyckades de få fast luftskeppet vid masten. När den unge mannen kom ned ville de ta honom till en ambulans. Men han sa jag mår bra. Men hur orkade du att hålla dig fast så länge?

Jo när jag såg att jag var för högt upp för att hoppa, såg jag att repet hängde ned två meter under mig. Så med en hand höll jag  mig fast och med den andra handen tog jag repet och knöt en knut runt mina höfter. Repet höll mig och jag har njutit av utsikten.

Många kristna försöker hålla fast, och hålla ut, men faller istället. Men allt vi behöver göra är binda Guds löften runt omkring oss och låta löftena bära oss, medan vi gör som sjömannen som njöt av utsikten.

Lewi Petrus sjöng: ”Löftena kunna ej svika, nej de står evigt kvar. Jesus med blodet beseglat allt vad han lovat har”. Många har under åren bokstavligt tagit sin Bibel och lagt den på golvet och sagt när de står inför det som verkar omöjligt. Jag ställer mig på Guds löftesord för han har lovat att aldrig lämna mig eller överge mig. När vi gör det har Gud stigit in på scenen och gjort det omöjliga möjligt.

Ef 3:20 Men honom som förmår göra mer — ja långt mer än allt vad vi kan bedja eller tänka. Honom tillhör äran i församlingen och i Kristus Jesus i evigheternas evigheter amen!